پندینگ اردر pending order، دستور شرطی برای معامله گران جدید تا حدودی پیچیده به نظر می رسد. معمولاً در بازارهای مالی، به ویژه فارکس، معاملهگران مبتدی ممکن است مجبور شوند ساعتها در انتظار نمودار بنشینند تا نقطه ورود به معامله را بدست آورند تا معامله را از دست ندهند، اما راههای سادهتری نیز وجود دارد که میتواند زمان انتظار معامله را بدون از دست دادن معامله انجام دهد. در این مقاله از سری مقالات آموزش فارکس برای مبتدیان سعی می کنیم انواع پندینگ اردر در فارکس را به درستی به شما معرفی کنیم تا بتوانید استراتژی معاملاتی خود را بهبود ببخشید.
پندینگ اردر
معنی پندینگ اردر چیست؟در ابتدا باید به مفهوم دو کلمه pending و order اشاره کرد، کلمه پندینگ به معنای انتظار و اردر به معنای سفارش است و این دو کلمه در کنارهم (پندینگ اردر) شامل مفهوم سفارش در انتظار یا در مفهومی ساده تر خرید یا فروش به قیمت سفارش از پیش تعیین شده است.
پندینگ اوردر چیست؟
سفارشات یا معاملات خرید و فروش در بازار فارکس به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
1- مارکت اردر: معاملات سفارش بازار بلافاصله در حساب معاملاتی ثبت می شود.
2- پندینگ اوردر یا دستورشرطی: در واقع ابزار و دستورالعملی برای خرید یا فروش است که پیش نیازهای مشخص شده توسط معامله گر را برآورده می کند.
در واقع pending order در فارکس را می توان این گونه تعریف کرد که معامله گر به کارگزار خود اطلاع می دهد که قیمت فعلی بازار را برای معامله مناسب نمی داند، اما می خواهد در صورتی که قیمت بازار به حد مطلوب خود برسد، سفارش خود را اجرا کند.
انواع پندینگ اردر
پندینگ اردرها به دو دسته کلی لیمیت ها (limit) و استاپ ها(stop) تقسیم می شوند. هر معامله گر از هر یک از این ابزارها در زمان و موقعیت مناسب در رابطه با استراتژی و برنامه های معاملاتی خود استفاده می کند و هیچ درصدی برای خوب یا بد بودن هیچ یک از آن ها وجود ندارد. به عبارت دیگر لیمیت ها بهتر یا بدتر از استاپ ها نیستند و این معامله گران هستند که بر اساس نیاز خود از آنها استفاده می کنند.
سفارشات لیمیت Limit Order
به طور کلی، لیمیت ها که از انواع پندینگ اردر ها هستند را می توان به عنوان مفهومی برای بازگشت قیمت تعریف کرد، یعنی خرید یا فروش در یک سطح قیمت با انتظار تغییر روند و سپس شکار معامله در آن سطح مشخص شده در نظر گرفت.
در سفارش لیمیت معامله گر یا تریدر قیمت خاصی را برای خرید یا فروش تعیین می کند تا زمانی که قیمت به آن مبلغ و یا بهتر از آن برسد، معامله انجام شود. این دستور زمانی استفاده می شود که معامله گر بداند قیمت پس از رسیدن به یک مقدار مشخص پیشرفت نکرده و در جهت مخالف حرکت میکند.
بای لیمیت Buy Limit
در این روش معامله گر به دلیل اینکه قیمت فعلی را بالا می داند، سفارش خرید کمتر از قیمت فعلی را در سیستم ثبت می کند و قصد دارد با قیمت کمتری وارد معامله خرید شود. اساسا معامله گر قیمت حمایت را بر اساس مدل معاملاتی خود در نظر می گیرد و قصد خرید در محدوده حمایتی را دارد.
در تصویر زیر قیمت فعلی در نقطه آبی رنگ است و معامله گر قصد خرید در خط سبز رنگ را دارد زیرا این نقطه را در محدوده حمایتی می بیند. (اگر قیمت به تعداد تعیین شده کاهش یابد، خرید خواهیم کرد)
سل لیمیت Sell Limit
این سفارشات زمانی در بازار قرار می گیرند که بخواهند با قیمت مشخصی بالاتر از قیمت فعلی بازار بفروشند.
به خط سبز زیر قیمت فعلی توجه کنید. اگر سفارش بای لیمیت را در اینجا ثبت کنید، برای فعال کردن آن، ابتدا باید قیمت تا اینجا کاهش یابد (بریزد).
همانطور که می بینید، یک سفارش لیمیت تنها در صورتی قابل اجرا است که به قیمت دلخواه شما برسد.
به خط قرمز بالای قیمت فعلی توجه کنید. اگر سفارش سل لیمیت را در اینجا ثبت کنید، ابتدا باید قیمت تا خط قرمز افزایش یابد (صعود کند) تا فعال شود.
برای روشن تر شدن موضوع مثالی میزنم:
فرض کنید EUR/USD در حال حاضر در 1.2050 معامله می شود. شما تجزیه و تحلیل می کنید و نتیجه می گیرید که قیمت تا 1.2070 افزایش می یابد و سپس کاهش می یابد. اگر قیمت به 1.2070 رسید، می خواهید فروش را انجام دهید.
شما هم می توانید جلوی مانیتور بنشینید و منتظر بمانید تا قیمت به 1.2070 برسد (در این صورت روی گزینه سفارش فروش فوری کلیک کنید).
یا می توانید یک سفارش محدود فروش را به 1.2070 بدهید (در این صورت می توانید از پای سیستم خود بلند شوید و به باقی کارهای خود بپردازید).
اگر قیمت به 1.2070 افزایش یابد، نرم افزار معاملاتی به طور خودکار دستور فروش را با بهترین قیمت موجود اجرا می کند.
شما می توانید از این نوع سفارش در جایی استفاده کنید که معتقدید روند قیمت با زدن قیمتی که تعیین کرده اید معکوس خواهد شد!
سفارشات استاپ (Stop Orders)
برای فهم راحت تر این سفارش پندینگ اردر بهتر است با مثالی شروع کنیم. فرض کنید وقتی داخل ایستگاه اتوبوس منتظر می مانید (Buy Stop) تا اتوبوسی وارد جایگاه شده تا سوار شوید و با مسیر هماهنگ شوید. در مورد بازار هم همینطور است. فرض کنید قیمت همان اتوبوس است و شما به عنوان مسافر یک سفارش هستید.وقتی اتوبوس به شما رسید، سوار آن می شوید و با آن می روید.
سفارش استاپ Stop اجرای دستور را تا زمانی که قیمت به قیمت اردر استاپ برسد، متوقف میکند.
بای استاپ Buy Stop:
زمانی که قصد خرید یک جفت ارز را با قیمتی بالاتر از نرخ فعلی بازار دارید، از این گزینه استفاده می کنید. سپس زمانی که نرخ خرید جفت ارز مورد نظر به مقدار تعیین شده (بای استاپ) یا حتی بیشتر از آن رسید، موقعیت باز شده و معامله انجام می شود.
سل استاپ Sell Stop:
با انتخاب گزینه Sell stop می توانید جفت ارز را با قیمتی کمتر از نرخ بازار بفروشید. بنابراین تنها زمانی که قیمت فروش از ارزش تعیین شده (سل استاپ) بیشتر شود و به کمتر از قیمت فروش در بازار برسد، معامله انجام می شود.
خط سبز قیمت خرید را بالاتر از قیمت بازار و خط قرمز قیمت فروش را زیر قیمت بازار نشان می دهد. به عنوان مثال، در حالی که قیمت پوند/دلار آمریکا در بازار برابر با 1.5050 است (و در حال افزایش است)، شما معتقدید که اگر این قیمت به 1.5060 برسد، همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد. در این صورت شما دو سناریو برای اجرا خواهید داشت:
- برای خرید یک جفت ارز بالاتر از قیمت فعلی بازار، می توانید جلوی مانیتور خود بنشینید و منتظر بمانید تا قیمت به 1.5060 برسد و سفارش خرید بازار را ثبت کنید. یا با ثبت سفارش بای استاپ به قیمت 1.5060 در زمان خود صرفه جویی کنید، در این صورت پلتفرم معاملاتی شما در صورت رسیدن قیمت به 1.5060 دستور خرید شما را صادر می کند.
- Stop Entry Orders مربوط به مواردی است که انتظار دارید قیمت ادامه پیدا کند، برای مثال زمانی که انتظار دارید پس از عبور از یک خط مقاومت، قیمت تا یک سطح مشخص افزایش یابد. بنابراین، به طور خاص، شما دستور بای استاپ را در قیمت بالاتر و دستور توقف فروش را با قیمتی کمتر از قیمت فعلی بازار قرار می دهید.
این مقاله ادامه دارد…